Hvilket tastatur bør jeg bruke til gaming?

  • Date posted3 years ago
  • AvAv VirginiaGlobal

I løpet av de siste 10 årene har tusenvis av fantastiske spill blitt utviklet og utgitt, og noen av de mest populære av disse spillene er FPS-titler. Når du spiller et FPS-spill på pc, kan mus og tastatur enten bidra eller forhindre deg i å spille på ditt beste.

En god mus og tastatur skal være komfortabelt og presist, og for noen er det visuelle like viktig. I denne artikkelen vil vi diskutere detaljene du bør vurdere og logikken bak å kjøpe riktig kombinasjon for deg og spillene du vil spille. Har du for eksempel hørt om razer keyboard, men er usikker på hva dette egentlig er? Hvis du er nysgjerrig på noen av de beste tastaturene og musene på markedet, kan du sjekke ut denne artikkelen om de ti beste gamingtastatur- og muskombinasjonene. LuminaBlog.no gir deg flere spennende artikler om gamingtastaturer og lignende.

Hva er et mekanisk gamingtastatur?

Generelt er mekaniske tastaturer raskere og mer holdbare enn andre. De er også vanligvis tilpassbare og enklere å holde rene og intakte, da hver nøkkel kan fjernes og erstattes etter behov. Du kan trykke på flere taster raskere enn med et ikke-mekanisk tastatur, og det totale antallet tastetrykk – et tastaturs evne til å oppdage flere taster samtidig eller i rask rekkefølge – er mye høyere.

Mekaniske tastatur er kjent for å registrere tastetrykk raskere enn et standardtastatur. Når du spiller og trykker på tastene for å utføre ulike handlinger, kan tid være svært avgjørende. Hvor mange ganger har du sverget på du trykket på en tast, bare for å oppdage at handlinger ikke ble utført? Denne typen forsinkelser er avgjørende i både konkurranse- og fritidsspill. Under hver nøkkel er en "switch", bestående av en base, en fjær og en aksel. Når du ser på fjærene på tastaturet, er det viktig å vite at brytere skiller seg fra hverandre på mange måter, fra mengden kraft du trenger for å trykke på tasten helt ned til lyden tastene gjør når du trykker på.

Velge riktig gamingtastatur

Å velge riktig tastatur for oppsettet ditt trenger ikke å være en kjedelig oppgave; tastatur kommer i alle former, farger og størrelser. RGB-belysning er veldig populært blant spillere. Noen tastatur kan til og med gløde i farger som samsvarer med karakterene du spiller i spillet. Dette kan virkelig fordype gameren i spillet og er veldig visuelt stimulerende og tiltalende. Enten du foretrekker et kablet eller trådløst tastatur, fargerikt eller minimalistisk, finnes det et tastatur som passer vakkert inn i din nåværende innredning.

Ethvert mekanisk tastatur av høy kvalitet er likevel ufullstendig uten en mus som kan holde tritt. Sjekk ut forskjellige nettbutikker som til og med kan overgå forventningene dine. I de ulike nettbutikkene, som blant annet max gaming, vil du også kunne finne annet gaming tilbehør som gamingheadset og gamingskjerm.

Hvorfor bruke en gamingmus med tastatur?

Når du sammenligner konsollspill med PC, finnes det mange åpenbare forskjeller mellom de to systemene. Følsomhetsnivået til en kontroller påvirker først og fremst hvor følsom tommelkontaktene er for fingerbevegelser og hvordan de overføres til skjermen. Musen er mye mer komplisert og introduserer et helt nytt område av følsomhet: DPI eller "dots per inch." Kort sagt måler DPI hastigheten og nøyaktigheten til markøren. Jo høyere DPI-verdien er, jo mer beveger markøren seg rundt på skjermen når du beveger musen. DPI og programvarefølsomhet er ikke det samme, så det kan være en utfordring å finne den perfekte kombinasjonen for deg, som også kan være forskjellig fra hvert spill du spiller.

Mange spillere antar at en høyere DPI automatisk er bedre enn en lavere DPI fordi du vil kunne bevege deg raskere, men det er ikke så enkelt. Gamingmus blir alltid annonsert som å kunne oppnå en veldig høy DPI. Det er et av de største salgsargumentene til en gamingmus, men det er egentlig ikke den beste indikasjonen på om en mus passer for deg.

Hvis du spiller målintensive spill, vil du ikke nødvendigvis at musen skal reagere erratisk og dramatisk på hver lille bevegelse. Det kan imidlertid være en fordel hvis du kan sikte konsekvent med små bevegelser. Mange mus for gaming gir spillerne muligheten til å bytte mellom DPI-innstillinger med et enkelt museklikk. Forskjellige spill - og til og med forskjellige våpen i samme spill - er lettere å treffe avhengig av DPI-nivået, så noen ganger må du raskt kunne bytte mellom en høyere og lavere DPI. I spill som Overwatch, hvor du kan bytte karakterer når som helst under en kamp, kan denne funksjonen forbedre siktepresisjonen din drastisk.

Bruke flere knapper og vektinnstillinger

Knappene og vektinnstillingene på gamingmusen bør ikke ignoreres. Personlig foretrekker man en mus med to ekstra knapper: en for å trykke, en for å snakke og en for å sitte på huk. Dette fungerer fordi dette er knappene som oftest klikkes, og å klikke dem på musen gir mer frihet til å bruke knappene på tastaturet til andre ferdigheter og bindinger. Heldigvis for de som foretrekker flere knapper på musen, finnes det mange alternativer på markedet.

Vekten på musen kan også spille en rolle: en lett mus beveger seg raskere enn tyngre modeller. Mens tyngre mus øker friksjonen, noe som gir deg mer kontroll over bevegelsene dine. Ideelt sett leter du etter en mus som verken er for lett eller for tung til å oppnå en god balanse mellom hastighet og stabilitet.

Viktigheten av ergonomi på gamingtastaturet

Noe som kanskje er enda viktigere enn noe annet, er komfort. Ingen vil glede seg over å bruke en mus som tvinger dem til å holde hendene, armene og fingrene i unaturlige og ubehagelige stillinger. Dette kan føre til helseproblemer som karpaltunnel i det lange løp, og det kan absolutt unngås.

Vurder å lete etter en ergonomisk mus. Du bør alltid se etter en mus som ligger godt i hånden og er lett å gripe. Å bruke en ergonomisk mus vil redusere muskelbelastning og generelt ubehag under spill.

Gaming keyboard kan også være ergonomiske, og det å finne et tastatur som passer til din ergonomiske mus, vil maksimere fordelene. Noen tastatur har spesielle hvileområder for håndleddet ditt, andre er delt, og noen er til og med buede slik at hendene dine er i den mest naturlige posisjonen. Det finnes en rekke ergonomiske tastatur og mus å velge mellom.


Mer Nettbutikker