Slik velger du gamingskjerm

  • Date posted3 years ago
  • AvAv VirginiaGlobal

Hvis du har tatt steget inn i PC-spillverdenen, har du nettopp bestemt deg for å ta spillopplevelsen din til et høyere nivå enn noen gang før. Det du imidlertid trenger er en måte å vise frem de nye spillene dine på. Det er her en gamingskjerm kommer inn i bildet.

En gamingskjerm er viktig fordi den lar deg spille spill med høyere oppløsning og bildefrekvens. Hvis du har en IPS, får du utmerkede svarte nivåer og farger for en generelt bedre visuell- og spillopplevelse.

Selvfølgelig kan det være fristende å holde seg til den gamle skjermen eller TV-en, spesielt hvis den fortsatt ser bra ut. Vi vil forklare hvorfor en gamingskjerm av høy kvalitet er en verdifull investering som kan forvandle spillopplevelsen din og hvorfor det er verdt å oppgradere.

Er en gamingskjerm verdt det?

Først av alt, hva gjør en gamingskjerm så spesiell? Svaret ligger allerede i navnet: den er designet spesielt for spill. Å se en film eller serie (TV) er en helt annen opplevelse enn å spille et spill, og derfor er en TV bygget med helt andre forventninger enn en gamingskjerm. Gamingskjermer finnes i forskjellige varianter, som for eksempel en curved PC-skjerm, med ulike funksjoner og spesifikasjoner.

Forskjellen mellom en gamingskjerm og en vanlig skjerm er at gamingskjermer har visse fordeler og funksjoner som er designet for å fremme kvaliteten til spill så mye som mulig for å gi spilleren en best mulig spillopplevelse.

Her er et par ting du kan se etter i en gamingskjerm

Bildefrekvens: Dette kalles bedre oppdateringsfrekvens, eller hvor mange delbilder som vises per sekund mens du spiller. En skjerm med høy oppdateringsfrekvens lar deg spille spill med høyere bildefrekvens.

Oppløsning: Skjermens utseende og målet av antall piksler på skjermen. En skjerm med høy oppløsning viser flere piksler og støtter derfor spill som kjører med høyere oppløsning.

Skjerm: Et aspekt som mange ikke vurderer er hvilken type skjerm skjermen er laget av. LCD er veldig populært, men selv lignende skjermer kan ha forskjeller, for eksempel materialene som brukes.

Hvis du tar hensyn til disse faktorene når du kjøper en skjerm for gaming, vil du merke en stor forskjell i hvordan spillene dine vises og spilles.

Hva er en IPS på en gamingskjerm?

IPS er en type skjerm som ligner på LED, men har sine egne fordeler som gjør den til et godt valg av gaming monitor.

Noen av fordelene med IPS er fargenøyaktighet og konsistens. Du vil se farger nøyaktig slik de skal vises, uten behov for ekstern behandling. Dette betyr at du vil få et levende bilde som vil vise deg det du skal se i spillet.

En IPS-skjerm kan være dyr, men du vil oppdage at prisen er verdt det i det lange løp. En IPS-skjerm er ikke så utsatt for problemer som innbrenning, noe som kan være et problem med en TV-skjerm.

Hvorfor oppdateringsfrekvens er viktig på en gamingskjerm

Hvis du spiller spill som skytespill eller konkurrerende flerspillerspill, bør du definitivt se etter en høy oppdateringsfrekvens.

Med en høy oppdateringsfrekvens kan du spille spill i bransjestandarder som 60 FPS, og hvis datamaskinen din er kraftig nok, kan du til og med øke den til 120 FPS.

Etter hvert som spill blir bedre og bedre, bør du sikre innsatsene dine for fremtiden med en dataskjerm som kan vise høyere oppdateringsfrekvenser. Standarden pleide å være 30 FPS, men i dag har dette tallet økt og vil fortsette å gjøre det i fremtiden.

Hold oppløsningen så høy som mulig på gamingskjermen

Hvis du vil at spillene skal se bra ut, bør du få en skjerm som støtter høy oppløsning. For øyeblikket støtter de fleste spill høye oppløsninger som:

- 1080p

- 1440p

- 4K

Når du velger en ny skjerm, bør du gå for så høy oppløsning som mulig, slik at du kan spille spill i høyeste kvalitet. I dag kan nesten alle spill øke oppløsningen til en mye høyere verdi enn før.

En skjerm med høy oppløsning er bedre for spilling enn en TV med høy oppløsning fordi oppdateringsfrekvensen ikke påvirkes for å oppnå en høyere oppløsning. Med en TV du er behovet ganske annerledes enn med en skjerm.

Hva er en god skjerm for deg? Det kommer an på hva du spiller og hvordan. Hver skjerm på markedet har styrker som er mer verdifulle for noen enn andre, for eksempel høyere oppdateringsfrekvenser eller høyere oppløsninger.

Noen av merkene du bør vurdere er Acer, Alienware og LG. Dette er alle flotte selskaper som har mange års erfaring på skjermmarkedet;

Acer Nitro XV272U. Dette er en 27-tommers skjerm med en oppløsning på 1440p og en oppdateringsfrekvens på 144hz. Den tilbyr tilpassbare visuelle moduser og profiler.

LG Ultra Gear er en 27-tommers skjerm med høyoppløselig IPS-skjerm. Den har en oppløsning på 1440p og en oppdateringsfrekvens på 144hz og er HDR10-kompatibel.

Alienware 25 er en 24,5-tommers skjerm med en oppløsning på opptil 1080p og en oppdateringsfrekvens på 240 Hz. Den har også et unik ventilasjonsdesign som gir bedre luftstrøm og kjøling.

Det viktigste er imidlertid hva du må være oppmerksom på. Vil du spille så jevnt som mulig? Velg en bedre oppdateringsfrekvens. Vil du spille spill som ser så bra ut som mulig? Velg en høy oppløsning.

Hvorfor gamingskjermer er det riktige valget

Hvis du investerer i en PC-skjerm for gaming, vil du sannsynligvis få en mye bedre opplevelse enn om du hadde valgt en vanlig TV. Disse skjermene er viktige fordi de setter spillopplevelsen først. Så hvorfor spare på enheten du bruker mest? Hvis du vil ta spillet til neste nivå, starter du med en skjerm av høy kvalitet. Det finnes mange nettbutikker som selger forskjellige utstyr, inkludert gaming-PCer og gamingbord, slik at du kan fullføre settet ditt. Sørg for å lese mer på LuminaBlog.no.

Mer Nettbutikker