Hvilken bærbar gaming-PC trenger jeg?

  • Date posted3 years ago
  • AvAv VirginiaGlobal

De beste bærbare gaming-PCene kaster et positivt lys over PCer de siste årene. Selv om det fortsatt vil være vanskelig å få et nytt grafikkort, prangende DDR5-minne eller noen ganger til og med virkelig god CPU, har bærbare datamaskiner tilsynelatende blitt skånet for chipmangelen.

De nyeste bærbare kraftstasjonene kan gjøre alt et stort stasjonært spillsystem kan med sine multicore CPUer, den nyeste Nvidia RTX 30-serien og AMD Radeon RX 6000-serien GPUer og raske NVMe-SSDer. Du kan til og med finne konfigurasjoner med mye RAM og super høyoppløselige skjermer... til og med bærbare datamaskiner med mekanisk tastatur.

Bærbare gaming-PCer har i stor grad omgått chipmangelen, selv om det har ført til at produsentene har fokusert på avanserte tilbud. Dette betyr at mellomklasse- og budsjettmodeller kan være noe billigere. Det finnes i det minste nok modeller til å møte etterspørselen. Uansett hva du leter etter, bør du kunne finne den riktige bærbare datamaskinen for deg her, eller sjekke LuminaBlog.no for mer informasjon.

Hva er den viktigste komponenten i en bærbar gaming-PC?

Når det gjelder spill, er det åpenbare svaret grafikkortet, men det er der ting har blitt litt mer komplisert i det siste. Siden GPU-ytelsen nå er så sterkt avhengig av kjøling, bør du være oppmerksom på hvilken watt et grafikkort er begrenset til og hva slags etui det passer inn i.

Som vi sa ovenfor, vil en RTX 3080 i et 18 mm kabinett fungere mye langsommere enn en i et mye større kabinett med plass til kraftigere kjøling.

CPUen til en bærbar gaming-PC

Bør jeg være bekymret for hva CPU-en i en bærbar spill-PC er? Det avhenger virkelig av hva du vil gjøre med den bærbare datamaskinen. Med en AMD Ryzen-chip med 8 kjerner og 16 tråder kan du utføre mange produktive oppgaver mens du er på farten, men ærlig talt, det kommer ikke til å være til mye bruk når du spiller. Det er en av grunnene til at Intel lanserte Tiger Lake H35 crisps. Dette er firekjerners CPUer med 8 tråder, men de er klokket så høyt at de leverer avansert spillytelse når de er parkoblet med en RTX 3070.

Hva er den beste skjermstørrelsen for en bærbar gaming-PC?

Dette spørsmålet har sannsynligvis den mest umiddelbare innvirkningen på valget ditt. Valget av skjermstørrelse dikterer i utgangspunktet størrelsen på den bærbare datamaskinen. En 13-tommers enhet vil være en tynn og lett ultrabook, mens et 17-tommers panel nesten garanterer arbeidsstasjonskvaliteter. 15 tommer er det den vanligste skjermstørrelsen for bærbare gaming-PCer. Det er viktig å bruke tid på å velge den riktige skjermstørrelsen for deg da du i motsetning til en stasjonær gaming-pc ikke har mulighet til å endre dette senere.

Er skjermer med høy oppdateringsfrekvens verdt det for bærbare gamingdatamaskiner?

Vi elsker skjermer med høy oppdateringsfrekvens, og selv om du ikke kan garantere at RTX 3060 vil levere 300 bps i de nyeste spillene, vil du fortsatt se en fordel når det gjelder det generelle utseendet og følelsen når du bruker en 300 Hz-skjerm.

Bør jeg velge en 4K-skjerm for min bærbare gaming-PC?

Nei. 4k bærbare gaming-PCer er overkill. De er fine for videoredigering hvis du jobber med 4K-innhold, men de er ikke det beste valget for spill. Standard 1080p-oppløsning betyr at de vanligvis tregere mobile GPUene garanterer høye bildefrekvenser, mens selskaper sakte begynner å legge 1440p-paneler i sine bærbare datamaskiner.

En 1440p-skjerm gir det perfekte kompromisset mellom høy oppløsning og rimelig spillytelse. Samtidig vil en 4K bærbar PC overbelaste GPUen din og anstrenge øynene mens du spiller på en 15-tommers skjerm.

Hvor er de bærbare gaming-PCene med AMD-grafikkort?

Din gjetning er like god som vår. Noen få bærbare gaming-PCer tilbød kort i RX 5000-serien, men de var generelt sett ikke gode nok. AMD har imidlertid lovet at RX 6000, Big Navi mobile GPUer er på vei til bærbare gaming-PCer i første halvdel av dette året, men så langt har vi ikke sett noe til dem.

Hvilket merke er best for bærbare gaming-PCer?

De beste merkene for bærbare gaming-PCer inkluderer Razer, Alienware, MSI, Asus og Acer. Imidlertid finnes det en rekke selskaper som alle konkurrerer om tittelen, alt fra budsjettorienterte utviklere til avanserte bransjer. Å finne det beste merket for bærbare gamingdatamaskiner avhenger av hvor mye du er villig til å betale og hvor mye du verdsetter ekstra funksjoner som mekanisk tastatur og RGB-belysning. Alienware lager for eksempel noen utrolige enheter med disse funksjonene, men til en høy pris - mens Acers enheter er mer konservativt bygget til en lavere pris. Acer er derfor et godt alternativ dersom du er på jakt etter en billig gaming-pc. Du kan også sjekke nettbutikker for annet tilbehør som gamingheadset og gamingmus.

Mer Nettbutikker