Hvilken gamingmus trenger jeg?

  • Date posted3 years ago
  • AvAv VirginiaGlobal

Du vil ofte se annonser om ulike merker gamingmus som blir sagt å være helt avgjørende for din tilpassede gaming-PC. Du vil ofte bli fortalt at det fancy nye systemet ditt som kjører store spill på 120 FPS, er ubrukelig hvis du ikke bruker en blinkende neonmus med mange ekstra knapper.

Dette er likevel ikke riktig, en gamingmus er ikke et krav for en god spillopplevelse. Hva er egentlig forskjellen mellom en gamingmus og en vanlig mus, og er gamingmus virkelig verdt det?

En gamingmus kan gjøre stort sett alt en vanlig mus kan. Hovedpoenget er hvilke andre funksjoner den har. Det handler om funksjonalitet, bedre ytelse for spill og utseendet.

Gamingmus kontra vanlig mus

Hovedforskjellen mellom en gamingmus og en vanlig mus er DPI-verdien (dots per inch), som indikerer hvor følsom musen er. Selv om en vanlig mus kan ha 1000 dpi, kan en gamingmus ha 4000 dpi, eller enda mer. I tillegg har en gamingmus spesialplasserte knapper som gjør spilling enklere.

Spørsmålet om en gamingmus er verdt det, avhenger av hvor mye du verdsetter visse funksjoner. Selv om reklamekopien for en gamingmus får en høy DPI til å virke avgjørende for å score en hit i et førstepersonsskytespill, vil resultatene og behovene dine være forskjellige.

Når du vet hva en gamingmus kan gjøre bedre og hvilken forskjell det vil gjøre for deg, bør du kunne avgjøre om den er verdt det.

Hva kan en gamingmus gjøre annerledes?

En gamingmus kan ved første øyekast virke identisk med an vanlig mus. I noen tilfeller ser den likevel ganske annerledes ut enn en profesjonell kontormus.

De viktigste forskjellene mellom en gamingmus og en standardmus er ofte i ytelsen og noen mindre forskjeller i hvordan den fungerer. Disse forskjellene kan være litt tekniske, men de påvirker ytelsen når du spiller.

Hvis du er ute etter en mus, sjekk ut denne listen over beste trådløs gaming mus. Dette er de viktigste forskjellene mellom en mus for gaming og en vanlig PC-mus.

DPI

DPI-verdien til musen står for dots per inch. dots er antall "punkter" som musen kan oppdage bevegelse mellom på en enkelt tomme. Hvis musen har en DPI-verdi på 2000, vil den oppdage bevegelse mellom 2000 forskjellige punkter på en enkelt tomme. For spill betyr dette at enda mindre bevegelser vil bli registrert.

Dette gjør bevegelsene dine mye mer responsive og øker følsomheten din. Denne ekstra nøyaktigheten er kanskje ikke nødvendig når du fyller ut et regneark, men i spill kan det utgjøre en stor forskjell.

Nøkler

De fleste gamingmus kommer med noen ekstra knapper. Disse tilleggsknappene kan tilordnes slik at du kan gjøre flere handlinger uten å bevege hendene. Når du spiller, hjelper dette deg med å holde hendene i hvileposisjon oftere, slik at du har knappene du trenger innen rekkevidde.

Gamingmusen din kan ha mange forskjellige hjelpeknapper, noen modeller har 10 eller flere. De kan også vanligvis tilpasses, slik at du kan bruke dem til hvilken som helst handling. Dette er definitivt en av de viktigste fordelene i forhold til en enkel datamus.

Registreringsfrekvensen til en gamingmus

Registreringsfrekvensen er veldig viktig for hvor følsom gamingmusen din er. Den angir hvor ofte den rapporterer posisjonen eller bevegelsen til PCen. Selv med en høy DPI-verdi vil en lav registreringsfrekvens si at musen ikke kan rapportere disse subtile posisjonsendringene til PCen.

En høyere registreringsfrekvens sikrer at musen rapporterer bevegelsene oftere, noe som gjør at du kan være mer lydhør overfor kontrollene.

Estetikken til gamingmus

Mange gamingmus ser ganske forskjellige ut enn standardmusen din. Dette er ikke en kritisk komponent når det kommer til gamingmus, men hvis du bygger en gaming-PC med matchende LCD-skjermer på tastaturet og andre komponenter, er en gamingmus som samsvarer med den estetikken et stort pluss.

Tilpasninger for gamingmus

En god gamingmus bør gi deg verktøyene du trenger for å tilpasse måten du spiller på. De ekstra knappene på en gamingmus åpner virkelig nye muligheter for hurtigtastene dine.

Disse alternativene er viktige hvis du vil spille bedre. Programvaren som håndterer dette, varierer avhengig av produsenten. Noen tillater forskjellige tastekombinasjoner avhengig av hvilken oppgave du utfører, mens andre har et sett med tastekombinasjoner som gjelder for hvert program på PCen.

Mange der ute ser seg rundt i forskjellige nettbutikker for gamingmus, musematte, gamingheadset, gamingbord, etc. Husk alltid å lese anmeldelser før du kjøper. Sørg for å lese mer på LuminaBlog.no.

Mer Nettbutikker