Hva slags gamingheadset trenger jeg?

  • Date posted3 years ago
  • AvAv VirginiaGlobal

Enten du har en hardcore gamer-PC eller en konsollbaby, vil menneskene du bor sammen med på et eller annet tidspunkt sannsynligvis bli irritert av de forskjellige pipelydene, smellene og bildene fra videospillene dine. Det er her gamingheadset kommer inn i bildet.

Disse headsettene tilbyr en enkel alt-i-ett-løsning for lydbehovene dine i spillet. De har vanligvis en mikrofon, god lyd og lange kabler som passer til nesten alle spilloppsett. Som med alle typer teknologi, finnes det ganske mange produkter på markedet for gamingheadset, hvorav mange ikke er veldig gode.

Her er hva du bør se etter når du skal kjøpe et gamingheadset.

Et komfortabelt gamingheadset er et godt headset

Passformen til over-ear-hodetelefonene på hodet ditt er en av de viktigste tingene du bør vurdere, spesielt med gamingheadset. Når du spiller i lange perioder, kan en dårlig passform være fysisk smertefull - noe som betyr at du fort kan få problemer med å konsentrere deg om spillingen.

Det kan se bra ut i begynnelsen, men over tid kan varme, svette og friksjon bygge seg opp. Etter rundt en time kan selv mindre ubehag føles ganske forferdelig. Litt ekstra vekt på feil sted kan gi deg en sår nakke. Et lite trykk på båndet kan føre til ømme ører eller hodepine.

Isolasjon er viktig i et gamingheadset

Kvaliteten på en hodetelefoners forsegling har stor innflytelse på lydkvaliteten. Dårlig isolasjon kan i stor grad endre det du hører, og dette er spesielt viktig for hodetelefoner og spill som bruker svært lav direksjonalitet.

Størrelsen og materialet til en hodetelefonpute kan ha mye å gjøre med kvaliteten på forseglingen. Hvis skummet fra hodetelefonputen ikke skaper en effektiv forsegling med en gang, trenger det kanskje bare tid til å tilpasse seg formen på hodet ditt. Hvis puten i seg selv ikke er stor nok til å passe rundt øret ditt, kan det være lurt å se etter enten større hodetelefoner eller erstatningsputer med større omkrets.

Hvis du bruker briller, bør du absolutt vurdere velour pads for headsettet ditt, eller i det minste et gamingheadset med brillekanaler i øreputene. Uten dem vil du ganske sikkert sikkert gå glipp av mye bass. Bare ta en titt på et diagram for å sammenligne frekvensresponsen.

De er ekstremt sjeldne, men noen gamingheadset har støyreduksjon som kan filtrere ut bakgrunnsstøy og gjøre lydutgangen klarere. Selv om du spiller hjemme, hvor det er relativt stille, kan dette være nyttig. Trafikk utenfor vinduet, irriterende romkamerater eller familiemedlemmer er ikke lenger et problem.

Å høre alle fotspor og skudd fra forskjellige retninger kan redde livet ditt når du vandrer gjennom Fatal Fields of Fortnite. Det ville være synd å gå glipp av en av dem. Sjekk også ut lumindablog.no for flere gode tips.

Gamignheadsettets kvalitet

De fleste gamingheadset er laget av plast – ofte billig plast. Det er viktig at du finner et headset som føles solid. Hvis du kan finne et headset med metall- eller trådramme, er dette ideelt. Hvis du skal velge plast, bør du finne et hodesett som gir nok bevegelsesfrihet til å passe formen på hodet ditt.

Med noe laget av billig eller spinkel plast, kan er det ikke mye som skal til før det fører til ubehag eller går i stykker. Plast kan også lage en irriterende knirkelyd under press.

Noen hodetelefoner, som Beyerdynamics Custom Game, er laget av et metallskjelett, slik at headsettet tåler mye. Dette kan være lurt å huske på hvis headsettet skal brukes av en... lidenskapelig spiller. Du kan også velge mellom et trådløst headset og et headset med kabler så her er det også lurt å tenke over behovene dine på forhånd.

Mikrofonhensyn på gamingheadset

Mikrofonen på et gamingheadset blir ofte oversett, men det er viktig å huske på noen få ting når du handler.

Først må du ikke bli for opptatt av å finne en gamingheadsetmikrofon i opptakskvalitet - de eksisterer ikke. gamingheadsetmikrofoner har ofte problemer i bassenden av frekvensspekteret, noe som kan få folk med spesielt dype stemmer til å høres litt ut som om de snakker gjennom en boks. Dessuten får disse mikrofonene ofte ikke nok strøm fra sine respektive porter, enten det er en 3,5 mm eller en USB-port, noe som betyr at du kanskje høres litt stille ut. Hvis du snakker via Discord eller en stemmechat, er dette ganske enkelt å fikse i innstillingene.

Hvis du kan forestille deg å bruke dette headsettet mens du er på farten som et vanlig par hodetelefoner, kan du se etter et headset med en avtakbar mikrofon. Hvis du spiller hjemme, er det mindre viktig, men det er fortsatt viktig at mikrofonen er tilstrekkelig bevegelig - selv en justering på en tomme eller to kan utgjøre en stor forskjell i samtalekvaliteten. På LuminaBlog.no kan du også finne mer informasjon om dette.

Gamingheadset med surroundlyd

Må ikke forveksles med 3D-lyd, men surroundlyd er en relativt vanlig funksjon i gaming headset og kan være ganske viktig avhengig av hvilke spill du spiller. Surroundlydheadset gir et 360-graders lydnivå med flere høyttalere for hvert øre. De sørger for at hvis noen kommer opp bak deg til høyre, vil du også høre det fra den retningen. For de fleste former for underholdning er dette en luksusfunksjon. I spill kan det være et reelt konkurransefortrinn. Hvis du er en av millioner av Fortnite-spillere, er det et must.

Surroundlyd leveres i en rekke standarder. Det er Dolby Atmos for hodetelefoner, DTS: X 2, Windows Sonic og en rekke andre utviklet av hodetelefonprodusentene selv. I disse dager har nesten alle spillplattformer sin egen type innebygd romlig lyd - både Windows- og Xbox-konsoller bruker Windows Sonic, og PlayStation 5 har sin Tempest 3D-lydmotor. Disse innebygde standardene fungerer med alle hodetelefoner, enten de er koblet til via USB eller 3,5 mm. Dette betyr at det er mindre viktig for det nye headsettet å ha sin egen løsning. Dersom du er på jakt etter et headset som passer til Playstation kan du gjøre et enkelt søk etter Playstation headset da dette vil hjelpe deg med å få opp de mest passende variantene.

Ethvert headset for gaming vil også støtte stereolyd, og med mindre du føler deg tvunget til å sette opp romlig lyd, vil du sannsynligvis ikke ha noen problemer. Spillere av MOBA-spill som League of Legends og DOTA 2, karakter actionspill eller de fleste enkeltspillerspill vil ikke ha problemer med et stereoheadset. Bare vit at du har alternativ selv om headsettet du kjøper ikke støtter DTS eller Dolby Atmos. Andre populære merker for gamingheadset er blant annet Logitech og Steelseries headset.

Hvordan ser et gamingheadset ut?

Jeg kaller dette "vil romkameratene mine le av meg"-faktoren. Mange gamingheadset ser ut som vanlige headset med mikrofon. Mange andre ser mer ut som et romvesen forankret til hodet ditt. Noen av dekommer i ville farger, med merkelige vinkeldesign, fargerike lysdioder og svært spesielle navn.

Dette er spesielt viktig hvis du planlegger å bruke headsettet offentlig. En avtakbar mikrofon vil ikke gjøre deg noe godt hvis det ser ut som du har et vilt romvesen på hodet. Nettbutikker har et stort utvalg av andre produkter, inkludert gamingskjerm og gamingmus, slik at du kan skaffe deg et helt sett på et og samme sted.


Mer Nettbutikker