0 selskaper

Kreditt og Lån

...
    Selskaper

    Kreditt og Lån

    Et personlig lån er penger du låner fra en bank, kredittforening eller online långiver, som du betaler tilbake i faste månedlige avdrag, vanligvis over to til syv år. Selv om det vanligvis er best å bruke spare- eller nødfondet ditt for å dekke uventede utgifter, kan personlige lån være et godt alternativ for ikke-skjønnsmessige formål som gjeldskonsolidering. De fleste personlige lån er usikret, noe som betyr at de ikke er dekket av sikkerhet. Långivere bestemmer om de vil gi deg et usikret lån basert på faktorer som kredittvurdering, kreditthistorikk, gjeld-til-inntekt-forhold og frie kontantstrømmer. Hvis du ikke er kvalifisert for et lån uten sikkerhet, kan du få tilbud om lån med pant eller stille med kausjonist. Sikrede lån støttes av en eiendel som hjemmet eller bilen din, og långiveren kan ta tilbake eiendommen din hvis du misligholder. Ved kausjonist-lån garanterer en ekstra søker med sterk kredittprofil lånet; han eller hun er ansvarlig for manglende betaling. Andre typer personlige lån inkluderer fastrentelån der rentesatsen og månedlige innbetalinger forblir de samme, eller lån med variabel rente der renten og betalingene endres.

    Begrepet "låneopptak" refererer til prosessen med å ta opp et nytt lån. Her viser privat låneopprinnelse til antall personlige lån tatt ut, ikke antall personer som har tatt opp et privat lån. For eksempel, hvis noen tar opp to personlige lån på ett år, vil det resultere i to låneopptak. Antall personlige lån er et aspekt økonomer vurderer når de måler økonomiens helse. Når økonomien går greit, forblir antall personlige lån vanligvis konstant eller til og med øker. Mens når økonomien sliter, reduseres som oftest antall personlige lån.

    Et personlig lån påvirker kredittvurderingen din like mye som alle andre typer kreditt. Betalinger i tide bygger opp kredittvurderingen din, mens sene betalinger kan skade kredittvurderingen din hvis de rapporteres til kredittbyråer. Å søke om kreditt påvirker også poengsummen din. De fleste långivere vil tillate deg å prekvalifisere med et mildt trekk, noe som ikke vil påvirke poengsummen din negativt. Når den er forhåndsgodkjent, utløser en formell søknad et hardt trekk som vanligvis trekker mindre enn fem poeng fra poengsummen din og forblir på kredittrapporten din i to år.