14 selskaper

Kosthold og Helse

...
    Selskaper

    Kosthold og Helse

    Vekttap og slankeindustrien består av selskaper som utvikler diettplaner og kosttilskuddprodusenter. Fedmeeksperter og leger spiller også en viktig rolle i kostholdsindustrien. Vekttapindustrien blomstrer over hele verden fordi fedme er forbundet med helseproblemer, for ikke å nevne skam og psykologisk stress som overvektige mennesker står overfor. DIY-dietter har stormet når det kommer til vektovervåking. Fra spisevaner til fysisk form. Det finnes mer informasjon om dietter tilgjengelig i dag enn tidligere. Selv online supportsamfunn tilbyr personlig livsstilsassistanse, og fordelen med anonymitet på nettet gjør dem mer autentiske. Fedmekirurgi har også økt det siste tiåret, en vekttapsteknikk som ofte kan medføre mindre stress enn andre alternativ. Måltidserstatninger er fortsatt populære blant kostholdseksperter, ifølge forhandlere og diettselskaper, mens reseptbelagte legemidler har vært stillestående på markedet i årevis. Produsenter av kunstige søtningsmiddel og brus har sett en nedgang i salget da forbrukerne helt enkelt ikke bruker dem.

    Kostholdsindustrien har blitt oversvømt med en rekke feilinformasjon, spesielt falske påstander om fordelene og resultatene av vekttap og en sunn livsstil. Disse påstandene har fått Federal Trade Commission til å iverksette tiltak mot villedende falske påstander.

    I ernæringsvitenskap er diett summen av mat som forbrukes av en person. Ordet diett innebærer ofte bruk av et bestemt matinntak av helse- eller vekttapsårsaker (selv om de to begrepene ofte er forbundet). Selv om mennesker er altspisende så finnes det både preferanser og tabuer for visse matvarer i enhver kultur og enhver person. Dette kan skyldes personlige preferanser eller etiske årsaker. Individuelle spisevaner kan være mer eller mindre sunne. Et komplett kosthold krever inntak og absorpsjon av vitaminer, mineraler, essensielle aminosyrer fra proteiner og essensielle fettsyrer fra fettstoffer, samt matenergi i form av karbohydrater, proteiner og fett. Kosthold og valg spiller en viktig rolle for livskvalitet, helse og levetid.