1 selskaper

Energi

...

    Energi

    Bruk av energi er en nøkkel til utviklingen av det menneskelige samfunnet, da det bidrar til å kontrollere og tilpasse seg miljøet. Bruk av energi er uunngåelig i ethvert fungerende samfunn. I den industrialiserte verden har utviklingen av energiressurser blitt avgjørende for landbruk, transport, avfallsinnsamling, informasjonsteknologi og kommunikasjon, som har blitt forutsetninger for et utviklet samfunn. Den økende bruken av energi siden den industrielle revolusjonen har også medført en rekke alvorlige problemer, hvorav noen, som global oppvarming, utgjør potensielt alvorlige risikoer for verden.

    Energibransjen omfatter selskaper og enkeltpersoner som utvikler og distribuerer drivstoffressurser til forbrukerne. Sektoren er delt inn i to underkategorier: "energiutstyr og tjenester" og "olje, gass og forbruksbrensel". Energisektoren har gjennom årene utviklet seg til å bli en integrert del av livene våre. Vi bruker energi hver eneste dag i en slik grad at vi har blitt avhengige av det, akkurat som vi er avhengige av luft og mat for å leve. Ingen industri i verden kan fungere uten noen form for energi. For eksempel trenger hoteller strøm for å lage mat og kjøle ned bygningen, produsenter er avhengige av elektrisitet for å drive produksjonslinjene sine, og vi trenger energi til å kjøre kjøretøyene våre - listen er uendelig. Energi er nødvendig i nesten alle aspekter av menneskelivet.

    I mange år stolte folk på to primære energikilder: fossilt brensel og vannkraft. Men i de siste tiårene av 1900-tallet har andre typer fornybar energi blitt populære etterhvert som forskere og ingeniører fortsetter å lete etter miljøvennlige og bærekraftige energikilder. Utviklingen i energibransjen går mot grønn energi, noe som har mindre innvirkning på miljøet.

    Noen energiselskaper ser på energiressurser som brukes til å generere elektrisitet fra fossilt brensel, vind, vann, sol, kjernekraft eller geotermisk. Etter at energien er generert, brukes den til mange forskjellige ting, men de vanligste er: transport, belysning, klimaanlegg og industrielle prosesser. Energibransjen blir mer og mer lukrativ, og mange selskaper vokser frem, noe som fører til oppfinnelser og innovasjoner på dette området.