Apper

Som flere studier viser, bruker forbrukerne i dag en veldig stor del av tiden sin på digitale medier ved hjelp av mobilapper. Ingen selskaper kan implementere en merkevarestrategi uten å ta en mobil-først tilnærming. Ikke bare trenger et selskap å engasjere og kommunisere med kundene sine gjennom appen, men det må også finne måter å bruke appen som en utvidelse av merkevarebildet. En bedrift kan til og med vurdere å gjøre merkevarebygging av mobilapper til en integrert del av strategien for utvikling av mobilapper.

Når du utvikler en mobilapp for å utvide merkevaren, bør et selskap se etter måter appen kan skille seg ut fra mengden og gi en utmerket brukeropplevelse. Selskapet må også teste mobilappen under ulike brukerforhold for å bygge et sterkt forhold mellom kunder og merkevaren. Samtidig kan en mobilapputvikler også implementere en rekke strategier for appmerking for å tiltrekke brukernes oppmerksomhet og leve opp til forventningene. Appikonet kompletterer ikke bare navnet på mobilappen, men oppretter også en forbindelse mellom brukere og merkevaren. Derfor kan en mobilapputvikler enkelt få mobilappen sin til å skille seg ut fra mengden ved å opprette et unikt ikon. Han kan til og med opprette flere appikoner og sammenligne disse appikonene for å velge den som appellerer til brukere og representerer de viktigste funksjonene i appen. Samtidig må utvikleren av mobilappen sørge for at appikonet komplimenterer appens fargevalg og refererer direkte til appen. Merkets tema og retningslinjer må også implementeres i hele mobilappen. Nøkkelelementer i appen, for eksempel farger og skrifter, må også vises konsekvent på tvers av skjermer. Denne konteksten gjør det enklere for brukere å huske å få tilgang til appen over tid.

I det hele tatt har et selskap muligheten til å velge mellom en rekke strategier for merkevarebygging av en mobilapp. Men mobilapputviklere må huske på at merkevarebygging av mobilapper er en pågående prosess. De må eksperimentere med forskjellige strategier for å finne den mest effektive måten for sterk merkevarebygging av mobilappen. Samtidig må de tilpasse merkevarestrategier for mobilapper for å møte nye trender og endrede brukerpreferanser.